20 умишлени убийства само през месец март 1989 г. са извършени в народната република, в която управлява правешкият неграмотник Тодор Живков. Това заяви Антон Тодоров в своето предаване "Документите с Антон Тодоров" по Канал 3.

Той показа документи и бюлетини на Народната милиция и следствието от онова време, които доказват ширещата се престъпност по времето на социализма.

"От март 1989 г. справка на Народната милиция - няма още СДС, правешкият неграмотник Тодор Живков управлява, ето какво пише: извършени са 20 умишлени убийства", показа  Антон Тодоров.

"Това е едно от ниските нива за един месец. По време, когато управлява БКП, когато техните трубадури пилят мозъците и твърдят колко било спокойно по онова време. Плюс 9 опита за убийство, 10 изнасилвания, 293 кражби на лично имущество.
"Тези числа, ако ги умножим по 12 месеца, това са 240 умишлени убийства за една година. Изключително ми е неприятно да говоря за убийствата като статистика - зад всяко от тях стои лична трагедия. Но има месеци от 1987 и 1988 г. с повече убити на месец, без да броим убийствата в  казармата".

За сравнение Антон Тодоров показа наскоро приетия Доклад  за националната сигурност на България за 2016 г .

"Това са над 100 страници, на 31-а страница се вижда - през 2016 са извършени 79 умишлени убийства. Нека да поразсъждаваме - през 1988 г. управлява правешкият негодник, недоучилият Тодор Живков. В тази жестока обстановка на една Северна Корея на Балканите, в която ни призовават някои как трябваво да се върнем, имало 20 убийства за март.

Значи за един месец през тоталитарнно време са ставали толкова убийства колкото за 4 месеца през днешната проклинана демокрация. 
Всеки, който иска да получи тези документи, ще му напиша ясния им произход. Всеки, който се съмнява, да отиде на място и да положи усилие да види дали тези документи присъстват в съответната архивна единица."
В обзорни бюлетини на следствения апарат има фантастични цифри, че ако не ги бях прочел и видял, нямаше да повярвам, че е имало по 40-50 убийства на месец."

Антон Тодоров показа справка и за загиналите в пътно-транспортни произшествия по онова време.
"Последен пирон за ковчега на социалистическата носталгия. През 1971 година това е преди 46 г., когато тук е имало поне 10 пъти по-малко автомобили, убитите са били 1029, сега са наполовина. През 1989 г. - 1280 убити. Тоест в България са загивали 2 пъти повече хора при ПТП при пъти по-малко автомобили."
"Убеждават ни, че онази България отпреди 10 ноември 1989 г., била Аркадия на земята", каза Антон Тодоров."Хора, които не дадоха доказателства, представяха собственото си мнение за онова загубено време, и опитват да ни убедят,  че някогашната Народна република е място, където всички са живеели прекрасно. Като анимацията за котараха Леополд, който завършваше всеки епизод с "Ребята, давайте жить дружно" (Момчета, нека да живеем дружно).
Не живеехме дружно - опитваха се да ни накарат да живеем като братя, а ние само се опитвахме да живеем като хора."

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ>>>

1 comment:

  1. Ами да според статистическите годишници наистина са ставали приблизително толкова убийства на месец. Това може да прочетете тук: http://kiselec1.blogspot.com/2018/05/7.html
    Ако се чудите, как може да е имало такива случаи, а ние да не знаем и да си мислим, че престъпността е ниска - едно време не са пускали много информация на тази тема по медиите. Даже в статистическите годишници тази информация не е била публикувана по времето на соца, първите данни излизат чак в началото на 90-те, добре, че там са дали и числа за десетина години назаде, за да знаем сега каква е била престъпността едно време.

    ReplyDelete

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ НА САЙТА