Да си спомним за последното интервю на Бай Тошо!
Тодор Живков гостува в предаването „Всяка неделя“ и дава своето последно интервю през 1997 г., преди да си отиде от този свят.
При първите въпроси на журналиста, Живков не успява много да ги разбере, но постепенно вниква в смисъла на някои от тях. Отговорите му са доста объркани и постоянно бърка БСП с БКП и обратното. Личи си, че вече е в напреднала възраст и изпитва затруднения в мисленето…Нещо, което може би преди му се е отдавало, а може би не.
Но това всъщност е само подвеждащо – в последствие се оказва, че бай Тошо и съвсем наясно какво го питат и започва да отговаря доста по самоуверено и смело. В един от въпросите той казва, че след 10 ноември 1989 г. е бил обвинен във всички земни грехове и се носели слухове, че имал милиарди левове на запад, дворци и вили. СЕНЗАЦИОННО, Тодор Живков казва, че се е появило съобщение в нашите печатни медии, че „единстственият президент в света е Тодор Живков, който не е скътал пари в България, нито в чужбина“. Това изказване озадачава жирнаиста Стойчо Керев и той започва да го пита редица ПРОВОКИРАЩИ въпроси. 
Вижте цялото ВИДЕО!
Тодор Живков ни отваря очите, макар и от гроба. Това интервю трябва да се гледа от повече хора. Той е един български Клавдий, който чрез мимикрия успява да се спаси от месомелачката за интелигенти на фашисткия режим от 09.Юни.1923 до 09.Септември.1944г. Суперполицаят Гешев казва: „Ще обера кадърните ви хора и ще ви оставя кундурджиите — да видите как се управлява с кундурджии!" И така Гешев по един или друг начин убива Христо Ясенов, Сергей Румянцев, Йосиф Хербст, Никола Вапцаров, както и ред други представители на българската интелигенция. Живков е смятан за "кундурджия". ;) Това му помага и в борбата за партийна власт чак до 1989г. Чак в последното му интервю го виждаме изоставил защитната шутовска окраска и в цялото му величие на най- добрия български държавник от Шишманово време до ден днешен. Очевидно през 1997г Живков е в добро здраве и с остър ум цели 8 години след като го свалиха от власт. До края на дните си той е бил единственият човек в България, който е бил способен да я управлява и да вижда нещата в собствената им светлина. Чак сега започваме да разбираме какво ни казва Живков. Как ли ще звучи това интервю след още няколко години? Интервюиращият е Стойчо Керев.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ>>>

0 Коментари:

Post a Comment

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ НА САЙТА