Дървена скулптура - барелеф на премиера Борисов, украсява тенисклуба в родната му Банкя, съобщава „Труд".

За основа на паметника е послужил изсъхнал ясен. Дърворезбарят Михаил Маранов бил поканен от собственика на тенис клуб „Банкя" Иван Саздов да съживи изсъхналото дърво, което се намира в границите на спортното съоръжение.

Върху ствола на ясена са издялани череп с пура в уста - емблемата на рокерския клуб на Саздов, листа и различни стилизирани фигури. Двете змейски глави на върха били изобразени, „защото дървото иска така", обяснява Маранов. Разклоненията на ясена най-добре пасвали за изобразяването на приказните животни.

Как обаче в средата се е появил образът на Бойко Борисов?

„Собственикът Саздов искаше да изненадаме лидера на ГЕРБ. Прилича ли си? Значи сме се справили", казва Маранов.

Скулпторът майсторил дървения паметник три месеца в най-големите дъждове миналото лято. Трудно се справил със свалянето на кората на дървото, но източници, близки до Борисов, споделили, че премиерът харесал крайния резултат.

Михаил Маранов е завършил Средното специално художествено училище по приложни изкуства в София. Негови дърворезби, иконостаси, уникати от дърво участват в изложби в България. Други намират място в частни колекции в САЩ, Великобритания, Мексико, Япония, Израел и Русия.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ>>>

0 Коментари:

Post a Comment

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ НА САЙТА