С един куриоз от 80-те години на миналия век ни запознава в книгата си „Приказка за нашето време“ дългогодишната старозагорска учителка Любка Бояджиева. 

„28 юни 1980 година. Стара Загора ще посреща „височайши“ гости – международно дипломатическо тяло и придружаващите го: Тодор Живков, Людмила Живкова и др. Това беше традиция в нашата страна, а посещаваните градове се считаха за щастливо избрани. За тях се отпускаха огромни суми от бюджета. По улиците, където ще мине делегацията, се поставяха нови, цветни плочки, пребоядисваха фасадите на сградите, на стените – рисунки със сложни конфигурации – все отразяващи просперитета на държавата. За  всички тези дейности се ангажираха строители и от други окръзи. Но на места се получаваше малко панаирджийска шарения.

Друг е въпросът, че всичко, направено толкова набързо, после се рушеше за дни. Конкретно за това посещение си спомням, че в НИГО (бел. авт. Земеделския институт в Стара Загора, по-популярен като НИГО – Научно изследователски институт по говедовъдство и овцевъдство) се случи голяма смехория. Специално за случая докарали породисти животни от цялата страна, окъпали ги със специални шампоани, сресали ги и разлели наоколо розова вода – да се убедят представителите на гнилото капиталистическо общество, че в нашата социалистическа държава даже оборите ухаят на рози…“

Източник:www.zarata.info
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ>>>

0 Коментари:

Post a Comment

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ НА САЙТА