Безумна легенда твърди, че произвежданите в Ловеч мотокари са били изнасяни за Япония, а там използвани като суровина за металната им индустрия.
 На снимката Тодор Живков лично инспектира продукцията на завод "Елпром".

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ>>>

7 comments:

 1. Ами истина си е! Питайте пампурджиите дето са ги возили с кораби мото и електрокарите. Само им сваляха гумите и от кея отиваха в пещите.

  ReplyDelete
 2. За скраб са чугунените глави на тези които измислят тези глупости. А наши мотокари се използват по предназначение в цял свят,включително и в Америка .

  ReplyDelete
 3. Мотокарите са си ползвани по предназначение. До колкото знам са сваляли чугуненият баласт и са го претопявали. Замествали са го с бетон.

  ReplyDelete
 4. Чугуна е един от най-евтините материали. Тъпо е да си купиш мотокар или електрокар от другият край на света за да задоволяваш потребностите си от чугун или олово или мед или стомана. Японците не са Бай Ганьо и никак няма как да е вярна тази история, ама никак. Япония и тогава и сега си купува суровините на международният пазар и никога не са купували мотокари за да им вземат каквото и да било от тях. Проста аналогия: Произвежданите електрокари и мотокари в Япония днес също са направени с чугун. (от къде ли го взимат)? Със сигурност не е от българските мотокари. Просто в тази нелепа история си личи колко е прост Бай Ганьо и как се е впечатлявал и се впечатлява и днес от вицовете и подигравките на агентите от ЦРУ.

  ReplyDelete
 5. Стига с тия легендарни простотии от сц време.Кой нормален бизнесмен ще купи цял мотокар или електрокар за да го претопи.Осемдесетте години стоманата беше без пари.Ако са искали японците Кремиковци щеше да ги затрупа с чугун и стомана.Но някой знае ли колко стомана произвежда Япония.В един електрокар или мотокар има куп други много по скъпи материали-мед, олово,алуминии.Пък и не съм сигурен дали въобще са изнасяни ел и мотокари за Япония.Те си имат производство и досега за разлика от нас.Само в луда държава като нашата може да бъдат унищожени толкова производствени мощности.Ама нашите не били от най-добро качество.Да ама за всеки влак си има пътници.Има по бедни страни които ги купуваха и то в големи количества.За ФРГ изнасяхме мотокари като те си даваха двигателите защото не харесваха нашия "Перкинс".Бяхме на 2 място в света след САЩ по производство.В СИВ си имахме голям пазар защото само ние произвеждахме кари.Имаше и монтажен завод в Куба и мисля в Либия.Така че мислете с главите си и не говорете глупости да не ви се смеят.

  ReplyDelete
 6. Инженер точно по мотокарите съм. Мотокарите ни не бяха кой знае какво но си имаха пазар в бившият соц. лагер.Няма да си кривя душата едва ли бяха конкуретно способни на западният пазар. Оплакванията бяха много главно поради лошото снабдяване с рез.части от наша страна. Иначе си вършеха работата. Това за износа за Япония са пълни глупости. Трагедията беше че не можехме да се конкурираме с западните включително и японски такива и след разпада на соц.лагера изчезнаха нашите пазари. Краят всеки го знае.

  ReplyDelete
 7. Как да не истина, по биТиВиту го казаха ! Истина колкото рубинените звезди, които се привиждаха на Михнева през 1990 г. Сега всеки може да отиде и да ги види колко са рубинени, ето тука: wikimapia.org/#lang=bg&lat=34.957995&lon=36.441650&z=8&m=b Даже не е нужно да влизате, вижда се през оградата.

  ReplyDelete

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ НА САЙТА