Да си въобразяваме, че през периода на зрелия социализъм хората са били железни и далеч от всякакви светски страсти, би показвало слабо познаване на непреходната през вековете човешка психика. Повдигането на завивките на известните хора е любимо занимание на иначе консервативните българи, дори в годините на информационна цензура преди 10.11.1989 г.  Има обаче няколко двойки, които не престават да бъдат одумвани, дори десетилетия след тяхната раздяла. В следващата класация решихме да ви припомним какво се е шушукало и одумвало под сурдинка във времето, когато черно – белите телевизори са излъчвали основно новини за трудовите успехи на работническата класа, а вестник „Работническо дело” е отразявал мъжете и жените само като корави труженици.

5. Принцесата и бохема. 
На петото място кротко са се настанили законно женените, макар и крайно известни Иван Славков и Людмила Живкова. Своеобразната принцеса на Народната република вече има един брак зад гърба си с инж. Любомир Стойчев, а по странна ирония на съдбата известният бохем и телевизионен ръководител е свързан с най-добрата приятелка на Людмила, стюардесата Светла Маринова. През 1966 г. Славков остава вдовец, след като самолетът на БГА „Балкан”, пътуващ за Братислава, катастрофира и съпругата му загива. От своя страна Живкова се развежда и в този момент любовта между двамата разцъфтява, въпреки многото коментари и недомлъвки за техния съвместен живот. Женят се през 1968 г. и остават заедно докато смъртта на Людмила ги разделя. Двамата имат син Тодор Славков, а от предишния си брак, дъщерята на Първия има и момиче – Евгения, приела по – късно фамилията на дядо си и станала Живкова. Двойка не възпроизвежда сериозни скандали, но атрактивността на Батето и знатния произход на Людмила, дават повод да не „слизат от сцената” вече няколко десетилетия.

4. Красавицата и звярът
И двамата са живи и здрави и се надяваме да ни простят заглавието, но Янчо Таков и Лили Иванова, неволно навяват това сравнение. Лили си е гранд дама още по онова време, а Янчо държи на буйната си брада, която скрива може би красиво лице. Двамата се запознават на купон в дома на известният тогава автомобилен състезател и плейбой.  Това е третия брак на естрадната звезда, а синът на Вълка Горанова и Янчо Таков е начинаещ младоженец, при това с девет години по – млад от половинката си. По това време е модерно естрададжийки да си взимат за мъже синчета на висшия партиен елит. Церемонията е през 1973 г, кумуват им „Принцесата и бохема”. Бракът им се разтрогва само 2 години по – късно. Все пак, макар и разделени от 39 години  и двамата споменават по едно изречение един за друг, във всяко едно интервю, в което се заговори за личния им живот. Заради това хората често си припомнят краткото им брачно партньорство.

3. Страстта на актьорите.
Забранена любов – това са отношенията между Йосиф Сърчаджиев и Пепа Николова. И двамата са актьори, достатъчно известни в цялата страна и имат всичко характерно за професията си – чар, талант и обаяние. Как да не се изкуши човек? Но освен това Йосиф е семеен. Двамата са неразделни, но когато Пепа забременява, Сърчаджиев прекъсва връзката им и се връща при семейството си. След раждането на Александра (1983 г.) баща й отива на изписването на дъщеря си и около месец живее с Николова и малкото бебе. Семейният дълг обаче отново го връща при съпругата му Райна, въпреки че е принуден от съда да даде фамилията си на малката Алекс. Дълги години Йосиф Сърчаджиев изобщо не се интересува от извънбрачната си дъщеря и твърди, че има само две деца - Пролетин и Ани. Александра е виждал няколко пъти, но за броени минути поради някакви формалности. Цялата тази драматичност ги поставя на трето в нашата класация.

2. Дует на сцената, дует в живота.
Мими Иванова и Развигор Попов не са скандални. Напротив, те са класически пример за хармония и добро съжителство вече доста години. Веселите им изпълнения са най – добрата емблема на партньорството им и ние си позволихме да ги поставим над повечето знатни и шумни двойки. Сигурно магията се дължи на факта, че ги запознава магът Астор. Двамата сключват брак в Русе, като преди това са минали по веднъж под венчилото без особен успех. Подписват набързо, за да узаконят съжителството си и за да може Мими да получи право да живее в София. Всичко става по време на турне преди повече от четиридесет години, за да продължи и до днес като пример, че дори и известните могат да живеят щастливо. Двамата имат дъщеря Ина.

(1). Под завивките на вожда.
Първото място е в скоби. Оставяме го празно в нашата класация на двойки оставили спомен на хората от Народна република България. Официално Тодор Живков и Дража Вълчева са просто политически партньори. Но всички в тогавашния хай лайф, знаят че в нейните обятия той намира утеха след смъртта на съпругата си. Партийната фурия Дража Вълчева има късмета да се набие в очите на Тодор Живков, когато е на 35 години. В една топла октомврийска вечер на 1965 г. „Чайката" на Първия спира дискретно в тиха карловска уличка, за да приеме в луксозната си утроба накипрената партийна активистка. Не се знае до кога продължава авантюрата, но все пак това си остават най – популярната и одумвана двойка от онова време.


17.08.2014
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ>>>

0 Коментари:

Post a Comment

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ НА САЙТА