ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ>>>

21 comments:

 1. Това , някъква калпава рисунка ли е? Или е играл яко фото-шопа

  ReplyDelete
  Replies
  1. Никакъв фото шоп не е. Точно такава си беше. Хубава, чиста, прекрасна...За съжаление вече не е такава!

   Delete
 2. калпав си ти!И на всичкото отгоре кривоглед! хахахаха :P :D

  ReplyDelete
 3. Много жалко че много млади хора не проумяват че сме били нормална държава.със щастливи свободни хора. Но ще проумеят че са били зомбирани и лъгани как се е живяло по време на тоталитаризма.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Щастливи и свободни хора? Ти олигофрен ли си? Какво ти е било свободното?Да пътуваш?Свобода на словото? Да избираш?

   Delete
  2. Варна около спортната зала е с безспорно добре решено градоустройство, но това по никакъв начин не показва, че се е живеело щастливо и охолно. И Пхенян на снимка изглежда чист и уреден, но не мисля, че е притегателен център за световната емиграция.

   Delete
  3. И само заради едното патуване ли си продадохте гъзовете бе простаци......

   Delete
  4. Ако имате логични аргументи, дайте ги . С казармени ругатни няма да ме убедите, колко добре ни е било. Това е един от проблемите на онова време. Не стига, че ни бяха заключили, отвсякъде ни облъчваха постоянно с лепкава пропаганда, но и искаха да ги обичаме. Повтарям. Гледката на снимката е прекрасна, но системата беше отвратителна и неефективна. Ако изпитвате носталгия по тогава, това е симпатично, но погледнете фактите в очите. Ако то изведнъж се върне, едва ли ще сте щастлив. Ако пък не, и сега има страни, които живеят по този модел и може би биха Ви приели. Може би с Вашия опит даже ще сте им от полза.

   Delete
  5. До "AnonymousMay 19, 2014 at 11:50 AM

   Щастливи и свободни хора? Ти олигофрен ли си? Какво ти е било свободното?Да пътуваш?Свобода на словото? Да избираш? "

   Я малко си сдържай необуздания лапешки нрав.Много бързаш да обиждаш.Сега като си голям пич да не си литнал по света да обикаляш, а свободата на словото в свят на лицемерие и 5 ст. не струва!

   Delete
  6. Свободата на словото е само илюзия. Какво от това, че можеш да говориш свободно при положение, че нищо не се променя или както каза Agent Smith на Neo в Матрицата "What good is a phone call if you are unable to speak?"

   Delete
  7. Не съм съгласен. Дори не осъзнаваме колко голямо е значението на възможността да говорим свободно и в колко случаи се съобразяват с нас. Естествено в много повече не се случва нищо. Но очевидно сме забравили как преди не само, че нямаше свобода на словото, но и бяхме длъжни да повтаряме като папагали точно определени клишета иначе само неприятности. Повярвайте, наистина сме забравили колко мракобесническо беше. Сигурно при всяка система индивидът е много по слаб да повлияе. Вижте дори ако искате пресния случай със абсолютно какикатурния депутат от ГЕРБ, който ту напуска, ту не съвсем. Веднага в мрежата се появи тройкаджийската му диплома, глупавият му прякор, историята на възхода му. ГЕРБ, може би заради предизборния момент, вече се срамуват от него, вероятно ББЦ също. Дори това има значение. А че не е лесно никой не спори.

   Delete
 4. Да, живяло се е не лошо, държавата е била що годе уредена. В това няма спор. Само дето сегашното поколение плаща цената на вашия спокоен живот преди 30 години. А иначе Варна и сега си е най-красивия град.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Сегашното, а като гледам и бъдещото поколение плаща цената на охолния живот на съвременните тоталитаристи. Спокойния живот от онова време се дължеше именно на това, че те бяха озаптени.

   Delete
  2. Сегашното поколение плаща заробването ни от европейските и американски "приятели"!!!

   Delete
 5. Аз нищо няма да плащам, ей го къде е Терминал 2, който иска да плаща...

  ReplyDelete
 6. Да отговоря на този които пита;дали сме пътували.Да без да сам бил член на БКП.А ти къде пътуваш сега-- за кокаин в Бразилия или съпровождаш бели робини на запад?,Говорехме си свободно/бай Тошо сам си измисляше вицове за него и се смееше на тях.Нямаше безработица-можеш да учиш безплатно и да избираш какво да работиш. Сега имаш избор- дали дасе хвърлиш от петия или десетия.И да продължавам ниама да проумееш/остани си такъв.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Не, не се пътуваше свободно и дори нямахме задгранични паспорти. Ако пътуваш, веднага си длъжен в кратък срок да предадеш задграничния си паспорт в милицията. Ако си получил валута като хонорар си длъжен до няколко дни да я внесеш в банката срещу което получаваш бонове/ заместител на доларите валиден само в Кореком/ иначе валутата ти става незаконна и подлежиш на наказание.Вие може да сте говорили свободно против Тодор Живков у дома под юргана но истината е, че за вицове се преследваше, чуждите радиостанции се заглушаваха. Една хубава градинка, парк или улица построена през социализма въобще не показва, че това е хуманен строй, добър за гражданите.И Лубянският площад в Москва изглежда красиво, но там масово са избивали хора. Красивата сграда не означава, че вътре е преливало от щастие.

   Delete
  2. Бабите и дядовците Ни ,не ровеха по кошовете и контейнери ,образованието Ни беше на ниво,учениците не биеха учителите,имаше контрол и грижа,децата спокойни играеха навън,възпитаваха се ценности(които ,днес се разглеждат като негативи),всеки имаше дом,не се е обсъждало дали има храна за следващия ден,на работното място не те третираха като крепостен селянин.....сега е анархия

   Delete
  3. Трудно е да се възрази, с това съм съгласен, но трябва ли това да оправдава невероятното мракобесие в други области. Сигурно може да се съчетае мирната детска игра и свободата на придвижване, сигурността в къщи и свободните демократични ценности.Абсолютно вярно е, че днес има много неща, които не са наред, но това не е основание да милеем по една сбъркана система като социализма, която на всичкото отгоре банкрутира. Това, че днешният елит е забравил за какво е тук, въбще не е причина да гледаме с розови очила назад. Истината е да знаем да изискваме тук и сега, носталгията е само от полза на нови манипулатори, за които изгубеният ориентир на хората е отлична почва за бърборене и алабализми. Даже е жалко, че сайт като този вместо да събужда у нас само приятна тъга по едно отминало време, ни кара да дебатираме и по днешните проблеми. Които за жалост въобще не са малко. Решенията обаче категорично не са в миналото.

   Delete
  4. Приказка си е било! Роден съм 85г. и още си спомням , как не искахме да наричаме Другарката с новото госпожа...... и думите , който ни каза " Бясна съм , че няма да живеете живота , които ви строихме ..... и т.н. Със сълзи на очите пиша и тя плачеше тогава и ния............... сега знам защо!!!!!!!!

   Delete
 7. каква полза, че този депутат е вече омаскарен и компрометиран, при положение, че на негово място ще отиде друг такъв и кой знае колко такива още като него има в онази иначе социалистическа сграда в центъра на София, от която се управлява демокрацията ни днес. За жалост съм роден именно в годината на празненството на демокрацията над тоталитаризма и не мога да давам оценки кога е било по-добре, но понеже коментираме снимки ще споделя, че през онези години е било красиво. Да, трябва да строим, да трябва да се развиваме, да трябва да имаме частна собственост и свобода на словото, но ефекта е на лице - от това строителство сме свидетели на на пълни абсурди, като пътя изграден от ГЕРБ водещ до границата към Гърция и стигащ, забележете, до... НИЩОТО, крайни изказвания на българския премиер, че който е осъден на първа инстанция с осъдителна присъда трябва да го прибират в ареста, а когато осъдиха приближения му Цветанов мълчание и липса на отговорност за думите му. Не може да си позволяваш да говориш такива неща и после да си безнаказан...

  ReplyDelete

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ НА САЙТА