Слънчев бряг е бил проектиран за не повече от 30 000 туристи, но сега побира 300 000 летовници.Курортът е бил с модерна за времето си архитектура  и добре обмислено градоустройство.  
Днес архитектурното наследство там е унищожено. Съсипани са оригинални идеи не само за външното, но и за вътрешното проектиране и устройство на най-големите български летовища. Унищожени са оригинални мраморни, керамични и метални пана и орнаменти, свързани с характерния за епохата на строителството късен модернизъм.  

През последните 15 години там са се появявил стотици хотели в кичозно-гигантомански стил и с неестествени за крайбрежните ландшафти еклектични форми.


ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ>>>

4 comments:

 1. Бях за пръв път там лятото на 1970-та година. Последният път бях там преди петнадесет години. Няма да стъпя за нищо на света!

  ReplyDelete
 2. Като винаги Сънито си е номер едно! Страхотно място за купони , почивка и правене на парички!

  ReplyDelete
 3. Не забравяите, че на море /на курорт/ се ходи заради природата. Ако е за салатката и ракииката, чалгата тези неща си ги имате и във вашия град или село.Там си заради морето,пясъка,чайките, разходките край брега, плуване,спорт .А чуждестранните туристи идват именно заради това.Изключвам младежите от Англия/идват да се натряскат, дрогират и да скачат от прозорците на хотелите в еуфория/мислят че имат криле.Ех романтика ./май такова понятие няма в съвременната Европеизирана страна/не държава и такова животно няма,уви/. Бог да пази България от простащината.

  ReplyDelete
 4. Преди 2 години посетих Равда и не беше онази Равда, която помнех от преди. Имаше една отсечка между Равда и Несебър с един потънал кораб преди. Е сега я нямаше, всичко беше застроено и онзи див плаж с огньовете вечер и младежите с китарите беше останал в спомените ми като дете, когато ходех на лагер в Равда и исках да порастна и да скитосвам като онези с китарите.
  Не ми харесва това строителство, несъобразено с ландшафта и унищожаващо природата в буквален смисъл!

  ReplyDelete

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ НА САЙТА