При соца цените на тока са се променяли най-много веднъж на петилетка. Например през януари 1970 г. дневната тарифа е била 2,2 ст./квтч, а нощната - 1 ст./квтч. Следващата промяна е от януари 1980 г. Тогава дневният ток поскъпва с 45% до 3,2 ст., но цената на нощния не мърда. Следващото увеличение през октомври 1985 г. обаче е жестоко. Дневната тарифа се вдига с 41% до 4,5 ст., а нощната скача двойно до 2 ст./квтч.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ>>>

7 comments:

 1. То май по това ПРЕКРАСНО врмее режимър беше ДВА към ДВА!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Кое време бе "Смехурко" - на смущения в електроснабдяването съм бил свидетел само през 2 от годините през цитирания период. Злъч ли бълваш или гнойни язви имаш по злобарския мозък. Като всеки "тъпон" не можеш да приемаш, че никога всичко не е нито "черно" нито "бяло"!

   Delete
  2. "Два на два" беше след идването на "демокрацията". Единствено през 1985 г. помня един период през есента, когато бяхме на режим. И се запиши на вечерно училище, да си пооправиш правописа, празноглав анонимникко!

   Delete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. На снимката не се вижда много добре консумацията за този период но аз имам спомени за зимния период на '
  86 '87 '88 година и тогава сметката ми за ток с две акумулиращи (пловдивски) печки, бойлер, хладилник, телевизор и готварска печка (Мечта) беше в порядъка на 60 - 70 - 80 лева
  а заплатата ми тогава беше 280 - 300 лева

  ReplyDelete
  Replies
  1. Явно говориш наизуст. Сметките не бяха чак толкова големи в периода, който визираш. :) При консумацията която изброяваш, сметката беше 35-40 лв. (опит) ;) Не забравяй, че има и други хора живели по това време :)

   Delete
 4. По това време сметката за ток ми беше 2 лева и 17 стотинки,азаплатата ми беше 1200 лева,но аз не можех да си позволят да го платя,сега е съвсем друго,искам да плащам ,много искам да им дам всичките си пари за ток на австрийците и чехите.....ха-ха,това е спец коментар за тоя путьо американеца от коментара по горе....

  ReplyDelete

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ НА САЙТА